Sortiment

Vi har ett enormt lager i vår butik i Fagersta fyllt med allt möjligt virke. Vi köper stora mängder överskottsvaror från sågverk i Norden som vi går igenom och sorterar för att sälja vidare.

Eftersom vi får in såpass mycket virke är det svårt för oss att en prislista eller företeckning över allt vi har på lager för tillfället.

Vår rekommendation är att du börjar med att kika in annonserna här på vår hemsida, Blocket eller Facebook. Skicka gärna även en förfrågan så kan vi kolla upp om vi har vad du behöver på lagret.

Vi är en virkesoutlet och vårt fokus är att sälja ekonomisorterat virke av massivt trä. Mestadels säljer vi innerpaneler, golv, ytterpaneler, lister och byggvirke.

Vi säljer allt vårt virke som ekonomisortering och alla våra priser är inklusive moms.

Frakt

Du är alltid välkommen att hämta ditt virke hos oss under våra öppettider, men om du bor en bit längre bort kan det vara bekvämt med transport. Vi kan skicka din beställning med Schenker antingen till deras närmaste Terminal eller direkt till dig om du har tillgång till maskin som kan lossa.

Kostnaden för frakten varierar beroende på volym, vikt och avstånd. Eftersom virkespaketen blir väldigt otympliga även vid små mängder, så brukar dock kostnaden oftast vara runt 2500 kr inklusive moms för upp till 1000 kg virke. Som exempel brukar 100 kvm innerpanel väga ca 750 kg. Om du är intresserad skicka gärna ett mail till info@viksbergsgard.se så kan vi göra en prisförfrågan.

Vid frakt med Schenker så tar vi betalt i förskott.
 

Ekonomisortering

Ekonomisortering innebär att det kan förekomma en del defekter. Den vanligaste formen är skönhetsfel som extra kvist, men ibland förekommer även sprickbildning i kant eller kantutskott. Detta gör det att vi rekommenderar att du köper 15-20% extra. Vid köp av första sortering rekommenderas vanligtvis 5% spill.